top of page

I vårt vintagegalleri hittar du 

A little paint 

Vi handmålar, renoverar och säljer möbler från förra seklet. Möbler som vi handplockat och med stor omsorg ger nytt liv. Hjärtat klappar extra för spröjsade vitrinskåp, barskåp, linneskåp och skänkar. 

Vi har bokningsbara möbler på lager där du själv kan välja kulör och få en unik möbel just för ditt hem. Hör av dig till oss med vad du söker! 

Vi tar även målningsuppdrag på möbler du vill ge nytt liv. Instagram: @a.little.paint

Komsunretro

Vi köper och säljer möbler, heminredning, prylar, belysning, konst, keramik, skyltar och  annat som är gammalt och verkar kul. 

Förhoppningsvis hittar du det du inte visste att du ville hitta!

Instagram @komsunretro

Artispelisse

Artispelisse är ett inredningsföretag i Sverige och södra Frankrike. Idén till att starta Artispelisse kom till oss när vi drev Villa Juli Guesthouse, ett litet bed and breakfast i Provence. När vi köpte den smått tilltufsade provensalska villan 2016 var den i stort behov av lite TLC. Vi gav den en komplett makeover, gjorde om varje lite skrymsle och lärde oss allt inom renovering.

Vi blev oerhört passionerade över att återanvända historiska byggmaterial och antika möbler, för att återigen ge dessa unika pärlor en plats i världen och därmed föddes Artispelisse. Vi lade in återvunna golv från Frankrike och dekorerade hela villan med antika möbler och vintage. 

Förutom antikviteter samarbetar Artispelisse för närvarande med både franska och italienska hantverkare för att utveckla våra egna designkollektioner.

Instagram @artispelisse

Lopasto Design 

Lopasto Design köper och säljer framförallt möbler och inredning från 1930-1950-talet. Gillar du formgivning i art deco och funkis-stil kommer du definitivt hitta något du gillar hos oss.

Letar du efter lampor så har vi många att välja mellan från tillverkare som NK, Böhlmarks, ASEA, Luxus mfl. 

Instagram @lopastodesign

Mow Artefakt 

Instagram @mowartefakt

100 Galerie 

Italienska & Franska designklassiker från 60-70_tal så som Togo-soffor, matbord och soffbord i travertin. 

Konst och Marockanska mattor.

Instagram: @100galerie

Garage Design Gallery

Vi jobbar primärt med kvalitativ skandinavisk design från 1900-talet men du kan i den eklektiska mixen också hitta någon enstaka antikvitet från 1800-talet eller en kanske en nutida Italiensk designfåtölj från nått av de stora Italienska möbelföretagen. Ovanliga böjträmöbler från Thonet ligger oss också varmt om hjärtat. Ledordet är kvalitet!

Instagram @andreasgarage

VINT:ISH.

Erbjuder vintage, antikviteter och inte-så-gammal-second hand, samt väggbonader och handarbete gjort av återbrukat material. Allt inom heminredning och mode som inte är nytt helt enkelt. 

Instagram@intish_market

På femtevåningen studios 

På Femte Våningen arbetar med kvalitativ inredning, dekorativa objekt och handplockad vintage från 1900-talet. Estetiken är eklektisk och omfamnar såväl 1920-talets swedish grace som det formstrama 1950-talet och 1980-talets skarpa konstraster mellan form och material.

instagram@pafemtevaningenstudios

Vintagebutik Ting 

TING öppnade butiken i Falun 2016 och sen dess har utbudet inspirerat till hållbara val när det kommer till kläder och inredning. I fokus för urvalet av butikens sortiment står kvalitet och naturliga material; alltifrån lin, silke och ull till sten, keramik och trä. 

instagram @vintagebutikting

Spigiels

Arbetar med möbler och inredning från allt mellan 1800- till 1980-talet. Vårt utbuds fokus ligger främst på svensk och skandinavisk design, även om föremål från världens alla hörn tycks komma till oss, då ofta i form av egendomliga objekt och dekorativa detaljer att hänga på väggen eller pryda sidobordet med. Listan kan göras lång, men hos oss finner du ett säregen mix av funkis-fåtöljer, folkkonst, jugend-ljusstakar och druvklasar av italiensk alabaster.

Instagram @spigiels
 

Flickornas magasin 

Instagram @flickornas_magasin

Hantverk

Ellinor  Halling

läderkonstnär och gör handgjorda möbler i skinn och läder. Av spillet som blir över från de större möblerna skapar hon inrednings-accessoarer och konst.
Ellinor arbetar även med att klä om gamla möbler i läder samt gör nya platsbyggda soffor/dynor och bänkar.

Instagram @ellinor_halling_design

Rickard Palmqvist 

Gör Japansk- inspirerad keramik både till hushåll och restauranger. 

Instagram @rikard.ceramics

Freja Edholm Borchies
Målar tavlor i jordiga men glada färger som ger värme till de ofta avskalade skandinaviska hemmen.
Instagram: @frejaedholmborchies.art

Kerafakt 

Camilla Lindqvist modedesigner som skapar keramik med influenser från naturen och modevärlden. 

Instagram @kerafakt

Svenska Station

Från skogarna i Frillesås blir almarna till vackraste handgjorda stolarna  solitärer som inte tummar på komforten. 

Instagram @svenskastation

Storm of Sweden

Handgjorda väskor i läder från Tärnsjö garveri. 

Instagram @stormofsweden

Vi är också återförsäljare av produkter som ger längre hållbarhet till både möbler och inredning, men även kläder, skor, väskor och städ. 

@actofcaring @pureeffectsweden 

bottom of page